Bilder från hopptävlingen


 
foto:linnea

Nixon hopptävling 24/5-13

Nu ska jag också berätta om hur det gick för mig och Nixon på hopptävlingen. Vi startade klassen lätt D i fredags och hoppade alltså 80 cm. 
 
Det var inte lika varmt ute som på klubbhoppningen, men ändå väldigt varmt. Tog det väldigt lugnt på framridningen och framhoppningen. Vi kom fel på oxern flera gånger, så vi hoppade räcket en sista gång innan vi gick in på banan. 
 
Medan ekipaget som var före oss hoppade banan gick vi runt och kollade på hinder. En solfjäder med nymålade vita bommar med skarpa linjer på tyckte Nixon var riktigt läskig och han tittade lite extra på det.
 
När vi började hoppa gick det mesta riktigt bra faktiskt. Han kändes väldigt fin och tvekade inte på ett enda hinder. Galoppombyten kunde han helt plötsligt göra, jag tror aldrig att han har gjort det på lektion med mig. Isånafall till korsgalopp men det räknas väl inte, haha. Jag gjorde en för snäv sväng mot sista hindret så vi kom fel på det, men han löste det bra ändå. Fina, fina, fina ponny! ♥
 
Foto: Klara

/Linnéa

Rockbitz hopptävling 25/5

Nu ska ni få höra om hur det gick på hopptävlingen!
 
På framridningen var han seg som sirap. Verkligen. Förra gången piggnade han ju till på framhoppningen men inte den här gången. Han fortsatte att vara sirapsseg och vi kom så dåligt in på oxern en gång att han stannade så att jag höll på att ramla av..
 
Sen innan vi gick in på banan så var jag sjukligt nervös! Hindren såg ut att vara hur höga som helst även fast de var 90cm precis som de skulle vara. Vi gick runt och tittade lite på ett vitt hinder som lyste i solen och ett rödsvart plank som såg lite konstigt ut. Sen fick vi startsignal.
 
När vi vände upp mot första hindret så kändes det som att Rocky vaknade efter att ha gått omkring och sovit på framridningen. Så nu hade vi faktiskt ganska bra fart ändå.
På 3:e hindret (som var en röd oxer) tvekade han lite. Jag smackade och han hoppade snällt!
 
Vi klarade hela grundomgången felfritt! Sen i omhoppningen rev vi näst sista hindret. Det var lite surt men han var jätteduktig!
 
Sen när jag och Elvira ska skritta ut i skogen hör jag i speakern att vi är placerade! Men sen blev vi nerpetade till platsen precis under placering så vi kom 6:a!
 
Det gick alltså över förväntan. 6:a av 17 ekipage är ju inte så himla dåligt! :) Rocky är duktig!
 
Jag lägger upp bilder sen
 
/Evelina

Min hjärna rinner ut genom näsan

Sitter och har svenska nu. Vi får göra lite vad vi vill så halva klassen sprang ut och spelade brännboll men eftersom att jag har sån snuva att det känns som att hjärnan håller på att rinna ut genom näsan så tror jag att jag stannar kvar inne... Ska göra klart SO:n och NO:n som ska vara klara tills på söndag. 
Sen har vi bara NO-lektionen kvar och sen åker jag till Surf och kollar på när Ebba, Elvira och Linnéa ska tävla :)
 
/Evelina

Imorgon gäller det!

Imorgon ska jag starta LC med Rocky :) Hoppas att det går bra! Kom på att jag skulle lägga ut bilder från förra helgen så här är några :)
 
/Evelina
 

Världens finaste

 
/Evelina

En till bild

Foto: Jessica

/Linnéa

Rockbitz klubbhoppning 18/5

I lördags så var det ju klubbhoppning.
 
Jag började min morgon med att tappa min moppehjälm så osmidigt att visiret (som var öppet) skrapade upp mitt smalben lite sådär snyggt. Det ville aldrig sluta blöda..
 
Sen körde vi och köpte mat och sen vidare till Surf. Det var sjukligt varmt!
Vi höll typ på att svettas ihjäl när vi byggde banan, hahah.
 
På framridningen var Rocky ganska seg men jag klandrar honom inte. Klart att han inte vill anstränga sig i onödan när det är jättevarmt ute.
Sen när vi började hoppa fram så blev han plötsligt pigg! När vi var ca. 3 galoppsprång från hindren så satsade han gärnet och tog i allt vad han kunde, hahah!
 
Inne på banan så tittade vi lite på muren och vattenmattan och sen körde vi bara. Han tog som vanligt inga innerskänklar och ville gena överallt vilket resulterade i att vi for på sidan av 2:a hindret. Svängen mellan 1:an och 2:an var ganska svår och eftersom att vi kom så snett på hindret skulle han hoppat rakt in i staketet ifall han hade hoppat.
Men resten av banan gick över förväntan! Jag trodde att han åtminstone skulle tveka lite grann på muren men icke det! Han tuffade på som ett litet tåg och språnget över trippelbarren blev jättebra!
 
/Evelina
 
Hahahhahah jag måste nästan zooma in den här bilden!
nejmen vaddå eftergift...? jag skulle typ kunna ta på hans öron.
 
foto: Maria Bodin
 
Det kommer fler bilder senare :)

Film från klubbtävlingen

 


Haha, ja som ni kanske ser så blev det ett litet missförstånd vid andra hindret. Jag trodde att han skulle trampa om men det gjorde han inte, så jag följde inte med i språnget. Så otroligt snäll han är som hoppar hindret efter även fast jag inte är tillbaka i sadeln riktigt.
 
Dom sista två hindren gick lite för snabbt och vi kom alldeles för stort på trippeln (det näst sista). Men han löste det riktigt bra ändå. Han var så himla duktigt och jag kunde inte vara mer nöjd över honom.

/Linnéa

Världens finaste Nixon



/Linnéa

Nixon klubbhoppning 18/5

Igår var det ju dags för klubbtävlingen. Det var hur varmt som helst på banan, redan när vi byggde fram trodde jag att jag skulle svimma typ haha. På framridningen kändes han pigg och framåt, nästan för framåt. På framhoppningen hoppade han väldigt fint så jag nöjde mig rätt fort. 
 
Väl inne på banan var allt superläskigt från början. Varför stå stilla när man istället kan trava runt och blåsa upp sig? Vi tittade på några av dom konstigare hindren som muren, vattenmattan och det helvita hindret.
 
Han var verkligen hur fin som helst när vi hoppade. Superfina språng så jag hade lite problem att hänga med över hindren, haha. Han tvekade inte en enda gång och tog för sig mycket mer än vad han gjort den senaste tiden. Så himla roligt! Det känns väldigt bra inför fredag då vi ska tävla igen. Samma höjd och samma hinder, så vi får hoppas att han är lika fin då :)

Foto: Maria Bodin

/Linnéa

Mys!!

 
Fotade lite igår på SURF :) Ebba, Elvira och Jessica red ute så jag och Linnéa satt ute på läktaren och åt middag och fotade medan de red. Sen fotade jag lite annat också.
 
/Evelina

Palle

Igår for jag till Palle, har inte varit där på ett tag så det var roligt att komma dit igen. Skrittade ut en sväng efter vägen, svängde in på någon väg efter ett tag och det var hur fint som helst där! Fick världens sommarkänsla verkligen. Han skötte sig väldigt bra och hade alla hovar i marken under hela ritten.
 
Evelina följde med och fota, se vilka fina bilder!

Foto: Evelina
 
/Linnéa

Cola-soppa i min moped..

I onsdags när vi åkte till SURF så köpte vi mat på Frasses innan vi for (jag tror att jag skrev det förut). Iaf så tyckte vi att det var en underbar idé att ställa alla drickor i topboxen bak på min moppe! Då är ju drickorna instängda och kan inte hoppa iväg nånstans! Jättebra idé!! Mhmm... JÄTTEBRA..
 
Så, när vi kom fram till SURF och öppnade topboxen så var det värsta Cocacola-soppan därnere.. Tjihoo!
Sen så hade den dricka som på något sätt lyckats stanna kvar i drickmuggarna ingen kolsyra kvar men det gick att dricka iallafall.
 
Hahah jag är sämst...
 
Gott var det iaf med hamburgare och pommesfrites!
 
 
/Evelina

Taggad till tusen

Är jättepeppad inför imorrn!
 
Det ska vara soligt ute och tävlingen börjar inte förän 12.00 så man behöver inte stressa innan med att göra iordning osv.
Sen så är jag sist i min klass så det känns skönt :)
Ikväll ska jag tvätta Rocky så att han blir ren. Iaf så att hans vita tecken är vita eller åtmistone inte bruna.
 
/Evelina
 
Bästaste Hebel!
 
 

Nixon 15/5

Igå red jag Nixon på ridningen. Jag skulle haft Porter men han hade tappat en sko. IGEN. Så då fick jag ta Nixon :)
Vi var ute och det var jätteskönt för det blev inte riktigt lika varmt som inne och hästarna tyckte det var kul. Vi red fram självständigt och sen red vi dressyrprogrammet LB:1 en gång var och sedan red vi självständigt medan resten red programmet.
Det var kul att rida Nixon. Han var jättefin i galoppökningarna och tog i jättemycket! Sen så red jag lite bogen in, tagen bakdel och mycket lösgörande när vi red självständigt.
Vi bytte schabrak på dom innan också så att det skulle bli lite roligare bilder :)
 
/Evelina
 
Bilder från igår :)
Foto: Linnéa

Regniga detaljbilder

foto: Evelina

4 stycken!!

Räknade just till att jag har gjort 4 nationella prov i veckan. 4!!!
 
I måndags gjorde vi Spanska hörförståelse och i onsdags gjorde jag Engelska muntligt och Matte muntligt. Idag har jag gjort Matte problemlösning. Nu är jag LESS! punkt slut.
 
Nu är det bara ett prov kvar har jag för mig. Spanska läsförståelse. Ändå skönt att ha gjort bort det mesta.
 
Kl. 4 ska jag följa med Linnéa till hennes medryttarhäst Palle iallafall och sen lär vi väl fara till Surf och hänga där medan Ebba, Jessica och Elvira rider :)
 
/Evelina
 
kände att Ebba passade bra här. eller nåt sånt.

Snart mot stallet!

Slutar skolan kvart över 3 och sen åker jag, Ebba, Jessica och Linnéa till Surf typ kvart över 4.
Vi ska åka förbi Max eller Frasses på vägen dit och köpa med oss mat! Jag är jättetaggad hahah.
Sen ska Linnéa fota när vi rider :)
 
/Evelina
 

Håller tummarna!!

Ska till tandläkaren nu och jag håller tummar och tår för att jag ska slippa ha hål nånstans! Hoppashoppashoppas att mina tänder är utan hål!
 
/Evelina
 
 

Både nervös och taggad!

Nu har jag anmält mig till ponnyhopptävlingen på SURF den 24, 25, 26 maj!
Jag ska hoppa LC:n på lördagen och jag är nervös redan nu. Sist jag tävlade på en lokal/regional tävling var för 1år sedan med Hebel. Då var hindren bara 70cm höga och nu är de 90cm..
 
I Rockys värld är det ju inga som helst problem att kravla sig över en bana på 90cm men jag kommer vara så sjukligt nervös att jag kommer blunda hela banan. Hahah!
 
Jag och Linnéa satte upp lite mål inför tävlingen igår:
 
1. Komma ihåg banan.
 
2. Närvara vid tävlingen.
 
3. Inte dö.
 
4. Kom ihåg att ha på dig kläder.
 
5. Ta rätt sadel och rätt träns.
 
6. Kom ihåg att kratsa hovarna.
 
7. Gör hästen fin, det vill säga ingen lera.
 
8. Inget spån i svansen.
 
9. Ta sig in på banan utan att dö.
 
10. Ta sig ut från banan när man ridit klart. Helst levande och uppe på hästen.
 
11. Ta sig över åtminstone första hindret.
 
12. Försök att inte hoppa fel hinder.
 
13. Fatta galopp eller ha åtminstone en bra rask trav.
 
14. Försök ta dig över hindren. Inte under. Inte runt. ÖVER!
 
15. Sitt i sadeln. Gärna med hästens huvud framför dig och inte bakom dig.
 
16. Slit inte hästen i munnen över hindren.
 
17. Blunda inte. Då vet du inte vart du ska.
 
18. Kom ihåg att andas!!
 
19. Ha en jävligt snygg outfit så att man har lite stolthet kvar sen.
 
20.  Ta så stora vägar som möjligt så att man hinner tänka, eller ja, försöka minnas vilket som är nästa hinder.
 
21. VAR INTE STRESSAD!!
 
 
Jag tror att det är ganska bra mål ändå.. hahah. Nämen jag ska vara med på klubbhoppningen på lördag också så då hinner vi träna lite på alla tävlingshinder och att hoppa utomhus. Och så är det 80cm så det är lite lägre!
 
/Evelina
 
 

Hopptävlingar

Nu är jag och Nixon anmälda till klubbhoppningen och den lokala hopptävlingen. Båda gångerna ska vi hoppa 80 cm, det känns lagom att börja så på vår första lokala. Det känns väldigt roligt nu och jag längtar! Nixon är så fin i det nya schabraket och pannbandet.
 
 
/Linnéa

Två bilder

Igår när jag jobbade fick vi en massa tid över. Evelina kom dit vid lunch ungefär, så vi bestämde oss för att gå ut och fota hästarna. Så vi tog med oss fika och gick ut, för att upptäcka att det spöregnade. Kul!!! Men vi ville ändå vara ute, så vi gick och satte oss i ett av höhusen i hagarna. Det var mysigt men det luktade starkt av hösilage :P
 

Två bilder från igår. Evelina i höhuset, och en smutsig Dixie.

/Linnéa

Finaste Nixon 10/5

I fredags hoppade jag Nixon, redan på uppvärmningen kändes han väldigt fin och samarbetsvillig. Han jobbade på väldigt bra, och när vi skulle hoppa fram på två hinder taggade han till rejält. 
 
De senaste veckorna (eller ja typ månaderna...) så har det gått dåligt för oss. Nixon har börjat fega lite på hinder, och när han stannar blir jag osäker och kan inte rida honom tillräckligt bra för att han ska känna sig säker igen. 
 
Men den här gången tvekade han inte en enda gång och han hoppade så fint! Vi hoppade bana också, två gånger på 80 cm och det gick riktigt bra. 
 
Det känns väldigt bra inför tävlingen nästa helg! 
 

Foto: Ebba
 
/Linnéa

Min vecka

Nu ska jag börja med bloggningen igen! Har haft en vecka då jag gjort allt som man kan göra typ. Haha nej, men det har varit kul.
 
I söndags blev jag sjuk och är fortfarande inte helt frisk men det funkar. 
 
I onsdags flög jag, Elvira, Frida och Gabriella ner till Stockholm för att se One Direction. Flygresan tog kål på mina öron men resten av vår lilla resa var det bästa jag varit med om! Konserten går inte ens att beskriva, underbar helt enkelt. 
 
I fredags red jag, ska skriva mer om det i ett inlägg.
 
Igår jobbade jag. Det gick väldigt smidigt och vi blev färdiga snabbt, haha.
 

/Linnea

Rockbitz 10/5

Kom hem från stallet för typ en timme sen. Hoppade Rocky som vanligt och det gick väl helt okej. Vi kom lite fel på hindren ibland men han var duktig som vanligt och hoppade ändå!
Efter vi ridit klar så satt vi kvar i caféterian till kl. 22 och fikade muffins och pratade och sjöng.. hahah
Det var mysigt!
 
/Evelina
 
Ebba fotade så här är några bilder:
 

Igår och idag

Igår var jag på Surf med Linn, ej tjej som var på samma konfaläger som jag. Vi hade tänkt att fota men det regnade hela dagen så det gick inte.. :(
Men vi satt och pratade och fikade och så.
 
Idag ska jag till en i min klass som fyller år. Efter det ska jag till Surf! Är taggad på att hoppa nu när man har varit ledig på dagen. I vanliga fall har man ju gått i skolan en hel jobbig vecka när man kommer till stallet på fredagkväll och då är man ganska trött..
 
/Evelina
 
 
 

Lusardo 8/5

Fick rida Lusen igår på ridningen!:)
 
Vi tränade programdelar ur LB:1. Och det gick faktiskt riktigt bra tycker jag, iallafall allt utom galoppen.
Det var en ruskigt trevlig ponny! Dock så blev han arg när jag la till spöet för att han skulle fatta galopp så då blev det en bakutspark.. Men det var i slutet av lektionen så jag tror att det var för att han var trött och less. Sen så är han väl kanske lite svag i galoppen också just eftersom att han är så ung.
 
Men förutom att han kunde bli lite seg så var han jätteduktig!
 
/Evelina
 
busponny

Forever alone

- Idag är sista dagen den här skolveckan! :)
 
- Idag åker Ebba, Linnéa och Elvira till Stockholm för att se One Direction.
 
- Idag åker Jessica till Gällivare med Louise.
 
- Idag bli jag ensam :(
 
Sååå imorrn har jag ingen aning om vad jag ska göra.. Jag vill fara till SURF men det är ju inte så kul att vara där själv, och så ska det regna :(
Men om nån vill åka dit och hänga med mig så säg till! :D Vi kan typ fika eller nåt!
 
Haha så efter idag och fram tills fredag är jag forever alone.. På ridningen ikväll kommer det bara vara jag och möjligtvis en till tjej.. haha kul.
 
/Evelina
 

Bara för att jag inte har något bättre för mig..

- Jag stör mig på mänskligheten. Att människan är så stört beroende av att veta och ha full kontroll över saker. Att det som man inte kan styra eller vet hur det fungerar, det kan omöjligt existera.
 
- Jag har sjukt svårt att respektera folk som inte kan acceptera att man kan ha olika åsikter och olika sätt att se på saker och ting.
 
- Jag har jättelätt att tro att folk tycker illa om mig. Därför säger jag sällan saker bland människor jag inte känner så bra. Jag är rädd att de ska titta på mig med en nedvärderande blick som säger att "allt Evelina säger är bullshit." Jag känner igen den typen av blickar sååå väl!
 
-Jag har inga som helst drömmar/mål om att tävla höga klasser i dressyr eller hoppning.
 
-Min drömhäst är en häst som jag kan lita på så mycket att jag utan tvekan skulle kunna rida den utan sadel och träns. Ett plus är om den har lång fin man också! :) haha.
 
/Evelina
 

Hebel har blivit tjurig

I lördags efter dressyrtävlingen så stod jag och pysslade med Hebel i säkert 1 timme.
Borstade honom jättenoggrant. Han hade fasttorkat bajs på insidan av bakbenen som luktade jätteäckligt så jag tog en piggborste och gnuggade bort det.. Men det var inte trevligt.
 
Sen så försökte jag spraya pälsglans i manen på honom för den börjar bli så lång och fin så det är inte kul om den lossnar när man ska borsta :) Jag älskar lång man!
Men Hebel tyckte inte om pälsglansen. Han blev jättearg på mig och ställde sig med huvdet in mot hörnet, blängde surt på mig och tyckte synd om sig själv, Evelina är ju så dum..
 
Sen hittade jag några höstrån som han fick och då vart vi bästa vänner igen!
 
Finaste lilla Hebelskrutt!
 
/Evelina
 
 
 

Fagra avslutningsklänningar

Sitter och kollar på klänningar till 9:ans avslutningsmiddag men jag hittar inget. Allt är fult, hatar allt, hatar alla.
Sen så kan jag inte ta nånting seriöst utan allt är typ ett skämt i mitt huvud.. Sen så är det ganska långtråkigt att titta på kläder när man inte hittar något.
 
MEN, tillslut så hittade jag den fagraste klänningen jag någonsin skådat!!
 
 
Ojoj vad fin. Lite retro sådär. Och jag kan slå vad om att ingen kommer ha en likadan.
 
Den här var också väldigt fager
 
 
Då kan jag ju slänga ut magen genom hålet lite sådär slappt.
 
/Evelina
 

De berövar oss på vår sovmorgon..

Imorrn har vi mattenationella.. Jag har nu försökt att plugga i 3 timmar och jag måste säga att jag är stolt över mig själv! Att jag lyckades försöka så länge! Jag har typ 6 sidor kvar att kämpa mig igenom men jag kände att jag behövde ta en paus. Så jag åt lite kladdkaka och spelade piano en stund.. eller spelade och spelade, jag typ drog med händerna upp och ner längs tangenterna så att det lät pissmycket... Men det var kul!
 
För i övrigt så är jag jättearg på skolan som lägger provet direkt på morgonen.. Vi har ju sovmorgon på tisdagar!
 
.....
 
/Evelina
 
 

Dressyrtävlingen

Hahah vad ska jag säga om tävlingen...
Först så hade Porter bara en framsko. Men Rebecka tyckte att jag kunde prova och se ifall han kändes halt, annars fick jag gå in igen.
 
Så vi går ut på framridningen och vi skrittade typ 2 varv och han kändes inte oren.
Sen så kortade jag tyglarna.... Och efter det så lekte jag och Porter rodeo...
Sen kände jag (under de stunder då han travade utan att hoppa omkring med benen flaxandes åt alla håll) att han inte var helt fräsch i frambenet...
 
Sååå, då fick jag springa in med Porter, ut i hagen och hämta Tilda och sedan sadla och tränsa henne så fort som möjligt...
 
Sen hade jag typ 5 min på mig att rida fram en smutsig Tilda med spån i svansen. Och dessutom så har jag ridit Tilda max 10 gånger i mitt liv och det var typ 2 år sedan..haha.
 
Sedan var det bara att gå in på banan och ja.. det enda som jag är stolt över är att jag kom ihåg programmet och att Tilda var världens snällaste! :)
 
Hahah jag kan inte ens vara stolt över att vi hade snyggast outfit heller för det hade vi inte.. jag hade typ lera över hela kroppen efter att ha klaffsat runt i hagen och försökt få tag i hästen och Tilda var minst lika smutsig :P
 
Det börjar bli en dålig vana att alltid tävla hästar som jag knappt ridit förut... Jag ska sluta tävla, för alla hästar jag ska tävla blir bara halta...
 
/Evelina
 
 
 

Svar på kommentar

Från: Cissi :)
 
vilken tid är tävlingen ? :)
 

 
Svar: Det börjar klockan 09.00 :)

Pluggaplugga

Är hos Jessica nu :) slutade skolan för typ 20 minuter sen och nu ska vi göra klart SO:n och Engelskan. Har bestämt mig för att hinna klart för jag vill hänga med till SURF idag! Så nu ska jag börja..
 
/Evelina

Frågor som jag snart har svar på

På lördag är det klubbdressyr på SURF. Utomhus.
 
Jag och Porter ska vara med i en LC:2 och jag undrar hur det kommer gå..
 
- För det första har jag aldrig ridit Porter ute.
- För det andra så har nog Porter inte blivit riden så mycket på utebanorna på SURF. Vet inte om han ridits där alls.
- För det tredje så har Porter aldrig varit inne på en dressyrbana.
 
Vi får se hur det går helt enkelt! Vi satsar väl på att lära oss att vita staket, pubilk och domarbilar inte är livsfarliga och ser det hela som miljöträning för Porter! :)
 
/Evelina
 

Kom just hem

Kom hem från Surf för ett tag sen. Vi åkte dit vid typ halv 11 och så satt vi i valackhagen i nån timme. Sen borstade vi upp några av hästarna och så fotade vi dom (bilder kommer upp på surf-bloggen senare).
 
Ska börja cykla mot Jessica snart. Vi ska se på Pirates of the Caribbean för Jessica har inte sett nån av dom filmerna....
 
Igår var det Valborg ifall ni inte visste det och då var jag och min familj hemma hos några kompisar på Mariehem. Vi åt pizza och så spelade vi typ TV-spel och jag lärde mig lite fler ackord på gitarr! :) men det var mysigt.
 
Nämen nu ska jag börja bege mig mot Jessica.
 
/Evelina
 
 
en bild på hagel. Ifall ni inte visste hur det såg ut. Eller nåt.

RSS 2.0