Nixon banhoppning 26/4

I fredags var jag så extremt otaggad på att åka till stallet, det var jättekonstigt. Man brukar ju ändå vilja åka dit ;) Men jag åkte dit ändå och såg att vi hade banhoppning, så det kändes genast mycket roligare.
 
Nixon var så himla fin! Det var länge sen han hoppade så fint och hade ett sånt sug mot hindren. Så det var en riktigt bra känsla, även ifall vi kom lite konstigt på en del hinder löste han det bra. Däremot hade vi en kombination med, och jag är verkligen dålig på att hoppa såna. Vi kom fel några gånger först, vi kom över det första men sen stannade han på det andra. Vi tog om det några gånger, och sista gången gick det hur bra som helst och han var så fin
 
Det känns väldigt bra inför hopptävlingarna som kommer. Jag har anmält mig till 80 cm på klubbtävlingen, och så ska jag anmäla mig till en lätt D på den lokala. Eventuellt en lätt C också men jag har inte bestämt mig :)
 

Här är vi på en pay&jump förra våren. Det var första gången jag hoppade en bana på 80 cm och Nixon var helt galen haha. Plus så hade han en ny sadel som det inte gick att korta hålen på mer än vad jag hade, så över varje hinder fick jag sadeln i rumpan.

/Linnéa

Jag är en klant

Jag är typ världens största klant.
Igår när vi skulle åka till Surf så var det meningen att vi skulle köra förbi Ica på Teg för att köpa mat. Och vad gör jag?
JO! Jag glömmer det!! Och när vi kom till Surf så frågade Jessica och Linnéa varför jag inte körde in på Ica.
 
Åhhhh vad klantigt!
 
Sen så i söndags så skulle jag och min kusin åka in till stan. Och först och främst så åkte jag nån jättekonstig väg och så körde jag över Vasaplan (där man tydligen inte får köra..lärde Linnéa mig igår..hoppsan..) Men sen lyckades jag faktiskt parkera moppen på mopedparkeringen! Grattis till mig!
 
Sen när vi skulle åka hem så gick det inte att köra framåt. Och då visade det sig att låset satt kvar på framhjulet.. Är jag sämst eller är jag sämst?!
Så jag ställer upp moppen på stödet för att låsa upp låset, och vad händer?
JO! Moppen ramlar omkull!!
 
Herregud..
 
/Evelina
 
 
Hej mat. Förlåt för att jag glömde gå in på Ica och köpa dig.
 
 
 Hej moppe. Förlåt för att jag råkade tippa omkull dig så att du gjorde dig illa.

Hoppning med Rocky

I fredags på ridningen så hoppade vi banhoppning. Det var mycket att bygga fram så jag var typ svettig innan jag ens satt mig på hästen.. :P
 
Nämen det gick rätt bra ändå! Första gången vi hoppade banan så hade vi inget jämnt tempo så det blev omtramp på nästan varje hinder.. Men Rocky var snäll som hoppade ändå. Sen gjorde jag jättedåliga svängar på omhoppningen så vi kom stort på dom hindren. Så första gången gick det bajsdåligt!
 
Sen så hoppade vi banan en gång till och då började jag äntligen tänka på vad jag gjorde! Grundbanan gick riktigt bra. Jag var dock skiträdd at jag skulle råka rycka honom i munnen när han hoppade med sån kraft och så bra, så jag gjorde eftergift typ fram till öronen på honom..
 
Sen på omhoppningen gick det liiiite för fort så svängarna blev för långa. Ska tänka på det nästa gång!
 
/Evelina
 
 
 

Porter 24/4

Jag red Porter igår på ridningen. Vi hade ingen direkt övning utan vi jobbade på ett litet fyrkantspår och på stora mittvolten. Vi fokuserade på att få hästarna i en låg avslappnad form och Porter var sååå fin!
Han var jättestadig och vilade på steget istället för att trippa omkring.
Och så var han avslappnad och gick i låg rund form istället för att gå med huvudet som en kamel :)
 
Sen har jag en fråga ifall det finns nån som vill och kan förklara en sak för mig.
 
På vilket sätt ger man hästen mer stöd genom att ta den mer i munnen??
 
Jag förstår inte. Det finns som ingen logik bakom det..? Så snälla finns det någon som kan förklara!
Jag rider alltid med jättemjuka händer. Det är nästan så att tygeln glappar. Igår så tog jag knappt i Porter för jag tyckte inte att det behövdes. Jag tycker själv att han blev stadigare, lugnare och mer självsäker när jag visade honom att det är okej att sträcka ut halsen framåt-neråt utan att jag hindrar honom. Han lyssnar ju fortfarande och jag ser inget fel i att han går i låg form då han i vanliga fall är ganska hög i formen och spänner sig mycket. Jag tror bara att det var bra för honom att sträcka ut sig lite och slappna av!
 
/Evelina
 
han är fin! :)

Jag har ett fint brännmärke på handleden..

- Jag kom hem från skolan för nån timme sen. Vi hade Engelska-nationella idag.. Det känns som att det gick helt OK så hoppas att lärarna tycker det också!
 
Igår på Bilden så brände jag mig på en limpistol.. det gjorde ont, typ. Sen så hade jag något som liknade ett miniblåmärke där resten av dagen. Men nu har det blivit en röd prick istället.
 
- Jag gjorde ingenting på varken SO-lektionen eller Engelskalektionen förutom att berätta för Linnéa om när jag skulle baka muffins och tog sirap istället för ägg för äggen var slut... GÖR INTE DET! Dom muffinsarna blev bajsdåliga..
 
Nu ska jag göra nåt som är viktigt. Typ göra läxan som är tills imorrn. Typ sätta mig och kolla på covers på youtube och inse att jag typ är sämst i världen på att sjunga om man jämför med de begåvade människorna..
 
/Evelina
 
 

Kigermustang

Jag gör som Ebba och lägger upp lite bilder på hästraser som jag tycker är fina! :)
 
Kigermustanger!
 
 
Om jag fick äga en hästras i världen skulle jag välja Kigermustang utan att tveka! Så galet fina! Sen har de rykte att vara smarta, vänliga, lättlärda och hållbara.
 
Fjordhästar:
 
 
Dom är så söta! Jag har alltid gillat fjordingar av nån anledning, ingen aning om varför men de är fina :)
 
Haflinger:
 
 
Hittade inte så många bilder på haflinger men dom är också sjukt fina!
 
 - bilder från google -
 
/evelina

Så himla fin :)




Tinker är min absoluta favoritras när det kommer till hästar :) En svartskäck tinkervalack kommer att infinna sig i min ägo i framtiden :) De är så himla fina, blir helt nostalgisk!! :D

Svar på kommentar

Från: Alva
 
Varför byter ni grimma på hästarna när ni fotograferar? det var jätte fina bilder :D
 

 
Svar: Tack! Vi bytte till en lädergrimma för den var finare än grimmorna som hästarna hade på sig ;) läder gör sig bättre på bild. Sen så var det Jessica som undrade om vi kunde fota hästarna medan de var nyklippta och hennes tips att vi skulle byta grimmor på dom. Så vi följde hennes superbraiga tips! :) Bilderna blev bättre.
 
/Evelina
 

Saknar

 
 
Fin du är Ebba ;)
 
10 bilder på saker som jag saknar. Sommar, konfaläger, Hebel, soffan i caféterian på SURF(haha det är sant! Det är sjukt hur mycket den soffan betydde för oss), Loke, Star och Kaktus och att sitta på traktordäcket i valackhagen en solig dag, fika och mysa med hästarna!
 
Åhh snart är det sommar igen!
 
/Evelina
 

Något ni inte visste om mig!

Jag har ALLTID låten "Walking on sunshine" på huvudet! Det är sjukt men 100% sant. Jag måste ha typ en hjärntumör som innehåller en ljudfil med den låten eller nåt..
Haha bra att jag har så lite att göra att jag tyckte det var en kul idé att skriva det här.. Du är sämst Evelina!
 
/Evelina
 
 

Gråter varje gång..

 
Här är en film jag klippte ihop på Star och Kaktus för ett tag sedan. Den är så fin och jag gråter varje gång jag ser den JAG LOVAR!
 
Låten i filmen är jättefin och kommer från min absoluta favoritfilm, ni får själva komma på vilken det är!
 
Men se gärna videon! Jag lovar att man blir rörd av den.
Måste ge lite cred till Rebecka också som lät Ebba och Elvira säga ordentligt hejdå till sina finaste vänner sista dagen de levde på denna jord. Många av bilderna är från den dagen.
 
/Evelina

My every road leads to you

 
Finaste ponnyn i världen! :)
 
/Evelina
 
 

Stockholm

Jag har kanske glömt att skriva det, men jag befinner mig i Stockholm sen i fredags. Idag ska jag möta upp Gabriella som kommer med flyget, och sen ska vi köa utanför Globen för att se Justin Bieber. Helt galet. Egentligen behöver vi inte köa för vi har fasta platser, men det är ju en del av själva upplevelsen!

Fin!

Molly blev helt klart bäst på bild idag!
 
 
foto: jag
 
/Evelina

US-möte

Kom just hem från SURF. Vi hade US-möte och bestämde lite smått och gott som vi ska göra!
Ska ladda in lite bilder på datorn som jag ska lägga upp här sen :)
 
/evelina
 
 

Rockbitz 19/4

Hade Rockbitz på ridningen i fredags :)
Vi hoppade serier. På ena långsidan hade vi 3st studs och på medellinjen hade vi ett krysshinder, 1 galoppsprång, oxer, 1 galoppsprång och sen en till oxer.
 
Det gick faktiskt ganska bra. Vi hoppade studsen som uppvärmning några gånger och sen hoppade vi linjen i mitten. Första gången kom vi lite fel in men Rocky var snäll och hoppade ändå!
 
Annars gick han som en klocka. I slutet låg sista oxern på 1,15 och han hoppade utan problem!
 
/Evelina
 

Min humor

 
/evelina

Molly 18/4

Idag tog jag Jessicas lektion i kombigruppen eftersom hon inte kunde vara där. Jag fick rida Molly och vi skulle hoppa. Vi hade två räcken, och så skulle vi korta och länga sprången mellan.
 
Molly var väldigt fin och jobbade på riktigt bra tycker jag! Det är kul att testa någon annan än Nixon ibland, så man inte "fastnar" vid ett speciellt sätt att rida. Molly tar större språng än Nixon och hoppar av lite tidigare, så jag var tvungen att tänka efter riktigt så jag hann hänga med. Haha, det var kul iallafall.
 

Tror jag la upp den här tidigare, men här kommer den igen iallfall ;)

/Linnéa

Nattinéföreställning imorrn!

Kom just hem efter ännu en revyföreställning. Jag måste erkänna att den har blivit SÅHÄÄÄÄÄR mycket bättre sen premiären!!
 
Imorgon är iallafall sista föreställningen. Nattinén! Då gör vi allt 163546 gånger roligare så jag taggar jättemycket!
Kommer dock behöva stressa hem från ridningen eftersom att revyn börjar 21.30 och ridlektionen slutar 20.15.. Men jag är snabb. Snabbast av alla faktiskt. ;)
 
Nej nu ska jag äta upp min morotskaka! Min lillebror fyller år idag så det fanns fika när jag kom hem! :)
 
/Evelina
 

Porter 17/4

Hade Porter igår på ridningen.
Vi jobbade med skänkelvikningar och red på små åttvolter.
Åttvolterna gick lite sådär, han var jättestel i vänster varv och så är han ju ganska ostadig så det blev lite vingliga volter. Men i slutet gick han väldigt stadigt och gick i en stadig form iallafall ett varv, sen tyckte han att det blev svårt och började trippa omkring igen när vi skulle börja med skänkelvikningarna.
 
Vi började göra skänkelvikningar undan höger skänkel och det gick faktiskt riktigt bra! Jag måste dock träna på att inte luta mig mot innersidan..
 
Sen sista kvarten kom Linnéa in med Lusen så att han skulle få prova gå i ridhuset tillsammans med andra hästar och då tappade Porter fokus helt. Det enda han koncentrerade sig på var Lusen.. :P haha!
 
Aja jag är ändå ganska nöjd. Det går bättre och bättre för varje gång nu så hoppas att det fortsätter så!
 
/Evelina
 
bild från förra veckan:)
 

Matfreak

Vi har halvklass i spanska just nu och hela klassen sitter och söker på google på 'mat' och 'glass' och 'godis' osvosv...
 
Har vi nåt liv eller?
Men jag håller med, mat är typ mitt liv. Och just nu känns det tomt och ensamt.. Snart är det lunch iallafall!
 
Better put some pictures av vad vi tittar på under spanskalektionen här:
 
 
jag kan typ känna lukten av det på riktigt!! Även fast jag tror att jag blöder näsblod.. aja blod och mat är ju en ganska bra blandning, typ, eller jag vet inte..
 
/evelina
 
 

Lusen

Fick prova rida den nya ponnyn Lusen lite idag, skulle egentligen bara fota när Evelina och dom red men det var kul att rida :) Han tittade väldigt mycket från början men det var inte så konstigt då han inte hade gått lektion innan, så det var konstigt med så många hästar runt omkring sig tyckte han. 
 
Han var iallafall väldigt fin! Lite envis men rolig. Det är ju alltid lite svårt att rida en häst man aldrig suttit på, men jag tycker ändå det gick bra. Han är så söt!


/Linnéa

Jag ska bli presentinslagare när jag blir stor

Hahahha jag kan inte sluta skratta över inlägget jag skrev igår när jag låtsades va Ebba :P Jag har dålig humor..
 
Nämen jag cyklade hem från skolan med Mikaela och sen cyklade vi till Coop för att jag skulle köpa födelsedagspresent till min lillebror som fyller år imorrn :) Hahaha födelsedagspresent på Coop...
 
Nämen jag köpte lite godis till honom som jag har slagit in i värsta kickass-paketet! Det kommer ta 1124235 år för honom att öppna det :P nej vaddå mycket tejp..?
 
 
fint va? :D hahahahah...
 
nämen snart ska jag åka iväg till SURF för det är ridning ikväll :)
 
/evelina

Inte jag

Det senaste inlägget som "jag" skrev igår, var inte jag som skrev utan Evelina. Inlägget är nu borttaget.

Våldpluggar

Sitter och våldpluggar samtidigt som jag slänger i mig frukosten... OCH jag kände att jag hade tid att göra ett inlägg!?
 
Gaaaah jag orkar inte!
 
/Evelina

Måndag igen

Nuuuu ska jag blogga igen! Har somnat 7 varje dag i en veckas tid, har inte orkat ta fram datorn och min blogg-app har inte fungerat. Men nu är jag tillbaka. 
 
Jobbade med Ebba i lördags, annars har det inte hänt så mycket. Har ett engelskaprov imorgon om en bok som jag inte har läst ut. Faktum är att jag inte kan hitta boken, har typ tappat bort den. Starkt jobbat.
 

Världens finaste hund ♥

Att plugga är inte min starka sida..

Jag har SO-nationella i geografi imorrn och på onsdag.. Jag borde plugga.. Typ nu..
 
Jag sitter och försöker läsa om atmosfären och plugga världens länder, men jag blir så frustrerad och det känns som att jag vill sparka någon. HÅRT!
Nämen om jag ska va lite seriös så har jag ingen ork att sitta och plugga hela kvällen (jag har aldrig någon ork att sitta och plugga) så jag ska till surf efter middan :)
Mamma ska på nåt möte så jag ska åka med henne dit. Sen kommer jag typ sitta parkerad i Hebels box eller nåt.
 
Nej nu ska jag typ tvinga mig själv att läsa. Lycka till Evelina. Det kommer fungera bra. Eller inte..
 
/evelina
 
 
världens finaste ponny :)

Jag har en moppe, en moppe som är paj. Kanske du också har en moppe som är paj!

Jag är jättepeppad på att ta fram moppen nu!
Jag längtar till att kunna åka till SURF när man vill utan att behöva böna och be sina föräldrar om skjuts..
Och eftersom att vi bor 1 mil från SURF så är det inte jättekul att cykla dit. Visst det tar bara 30-40 minuter men då är man död som en sill när man kommer fram..
Sen är det inte så roligt att cykla dit när det är varmt ute heller..
 
Så jag hoppas att vi kan fixa hjulen på mopeden till veckan (dom är i obalans så den skakar jättemycket när man kör över 30km/h) så att jag kan börja köra i slutet av veckan!
Sen måste vi nog ladda batteriet också för annars lär jag ju inte få igång den överhuvudtaget..
 
/Evelina
 
 
 
 
Jag har saknat dig bästavän <3 Haha!
 
 
 

Jag känner mig ensam

Det är typ bara jag som bloggar här...
Jag skulle tro att det beror på att mina vänner är så otroligt invalida som inte kan slå på sina datorer, ta ut tummen ur arslet och skriva nåt här.
 
godnatt.
 
/evelina
 
 
Det är kul att mocka. Tycker jag.

Jag är lättroad...

 
jag håller på att skratta ihjäl mig!!!!
 
/evelina

Jag skäms nästan lite..

Kom just hem efter att ha varit på revypremiären. Det gick typ helt okej även fast det blev några missar här och där. Men jag tycker ändå att hela revyn i år är lite halvkass..
Det är nästan så att jag skäms för att det är så dåligt.. :(
 
Men jaja, jag kan inte göra så mycket åt saken. Eftersom att förra årets revy var jättebra så blir man lite depp att årets revy är sådär... Men! Som jag brukar säga så måste det finnas sånt som är dåligt/halvkasst för att framhäva det som är bra. Så att det blir lite kontrast mellan det bra och det dåliga.
 
För om allt var jättebra så skulle ju inget vara bra! Om ni fattar hur jag menar. Om alla är superbra på att sjunga så skulle ju alla lika gärna kunna vara skitdåliga.
 
Aja nu ska jag väl typ sätta mig framför TVn och deppa över att jag inte for på ridningen istället och låtsades att jag var sjuk. Typ. Så att jag sluppit skämmas ihjäl mig.
 
/Evelina
 

Red Porter 11/4

I onsdags red jag Porter på ridningen. Vi hade lite markarbete med bommar på en volt och 2 upphöjda bommar på långsidan.
Jag longerade honom lite innan jag satt upp så han fick springa av sig lite överskottsenergi.
Han var väldigt ivrig när vi började rida över de upphöjda bommarna och det blev lite konstiga språng över. Och travbommarna på volten var lite krångliga. Men jag är nöjd ändå för i slutet var han väldigt fin när han slappnade av lite mer :)
 
/evelina
 
Lite bilder från i onsdags:
 
Han tar i ganska mycket när han hoppar. Det är svårt att hålla koll på alla benen!
 
 

Ikväll gäller det!

Ikväll är det premiär för Grubberevyn!!! Jag är fett nervös. Kom och kolla om ni vill se mig skämma ut mig totalt ;)
 
/evelina

Saker jag borde göra...

.. Det finns enormt mycket saker som jag borde göra just nu... Exempelvis borde jag börja plugga inför SO-nationella i geografi som vi har på tisdag, läsa boken som vi ska läsa ut på engelskan, plugga matte inför matte-nationella, borsta tänderna....
 
Jag lär ju hinna dö innan jag får nånting gjort.
 
/evelina
 

Palle

Igår hade jag mitt tal som gick helt okej faktiskt. Åt lunch på frasses med Frida, och sen cyklade jag och Evelina till Palle. Gjorde iordning allt i stallet innan jag red, och sen red jag en stund på banan. Han var väldigt fin, men direkt när Evelina hade farit så började han tramsa omkring och studsa lite. 
 
Sen stannade jag på surf och fotade när dom andra red, och kom hem sent på kvällen. Vi satt i omklädningsrummet hur länge som helst och pratade, riktigt mysigt faktiskt!
 
Här är en bild på Palle som jag tog igår.

Saker ni kanske inte visste om mig

Jag har inget att skriva om så jag berättar lite helt onödig information om mig själv :)
 
1. Jag HATAR falukorv. Och våfflor. Det är äckligt.
 
2. Jag har absolut INGEN aning om vad jag vill jobba med när jag gått ut skolan.
 
3. Jag har skitsvårt att prata med personer jag inte känner eller som jag bara känner lite. Varför vet jag inte, jag har alltid varit så.
 
4. Jag har bara ägt 1 mobiltelefon i hela mitt liv. Den är asbra:
 
Den är snygg och cool.
 
5. Jag hatar att se när människor gör det svårt för sig själva. Jag hatar att göra det svårt för mig själv också, därför undviker jag ofta det som är svårt och jobbigt..
 
6. Jag kan koppla bort min hörsel helt och hållet! Speciellt när Ebba pratar ;) hehe..
 
7. När folk inte fattar ironi och inte kan ta saker på skämt.... jag tror jag går och gräver ner mig.
 
8. Jag tycker personligen att jag är sämst på att rida. Jag kan verkligen inte gå runt och skryta om mig själv.
 
9. För några dagar sen drömde jag att Ebba köpte en moped som såg ut som en hamburgare. Haha...
 
10. Jag har skitdålig humor och är extremt lättroad.
 
Jag dör! hahahahha.
 
11. Jag har ALDRIG i hela mitt liv haft magsjuka. Ta i trä!
 
12. När jag var mindre var jag rädd för i princip alla ponnysar på SURF. Jag var sjukt rädd för att ramla av. Nu tvekar jag inte för att rida en enda av dem. Det är bara nya utmaningar.
 
/Evelina
 
 
 
 

Tal imorrn

Imorgon har jag mitt svenska nationella tal... är inte taggad på det. Efteråt ska jag cykla till surf, och sen vidare till åsen och rida Palle. Hoppas på fint väder så man slipper alla tjocka kläder. Eventuellt ska Evelina följa med och fota lite men vet inte än :) 
 
Bjuder på några ytterst fina bilder, hästen är palle :)

/Linnéa

Temavecka

I veckan har vi temavecka på skolan. Så hela veckan kommer ägnas åt att träna låtar inför Grubberevyn :)
Så det har vi gjort idag! Efter skolan gick vi hem till Jessica och så åt vi (som vanligt :P) och sen målade vi naglarna.... Jag suger på att måla naglar! Dom blev jättefula..
 
Sen så sitter jag hemma nu och ska väl typ sätta mig och se på TV lat som jag är ;)
 
/Evelina
 

Home sweet home

NU är jag hemma!!
Har längtat efter att komma hem så det känns skönt :)
Ska snart cykla bort till Ebba och sen vidare till Ebbas kompis Hanna och se på film med dom :)
Imorrn ska jag följa med Linnéa och Elvira till Surf och pussa på Hebel och förhoppningsvis är det bra fotoväder :)
 
/Evelina

Tidig morgon

Jag vaknade halv 6 imorse och kunde inte somna om efter det... så jag tog fram datorn, la mig i sängen och försöker nu göra bort lite skolarbete. Helt normalt sådär klockan 7 på en lördag, absolut.
 
Nej men jag ska hålla mitt nationella tal någon gång i veckan tror jag, och då vill man ju gärna vara förberedd kanske. Men det är så tråkigt så jag kommer typ somna igen!


/Linnéa

Hebel

Idag har jag följt med Hebel till veterinären. Det var ååterbesök för hans hovbensfraktur och det hade blivit bättre!!! Jag är så sjukt glad just nu! Jag vet inte vad jag skulle gjort om det hade blivit åt det andra hållet.
Men nu väntar minst 3 månaders boxvila för honom.
 
Det kommer ordna sig Hebel! <3
 
 
/evelina

RSS 2.0