Promenadbilder!

 
 
 
 
 
 
 
/Evelina
 
 

Jobb och Bambi



Idag har jag jobbat på surf mellan 7-14, stannade sen med Ebba och Jessica och bara satt och pratade. Sen körde jag vidare ut till Bambi och red honom en sväng på banan. Han var väldigt pigg och ville hela tiden visa att han visste vad han skulle göra (läs: trippade med benen åt alla håll) men annars var han fin. Sjukt härligt väder också!

/Linnéa

Bambino


Idag åkte jag med Anna och Emelie ut till Ice och Bambi där dom står på bete. Ska rida Bambi nu i två veckor några dagar så det ska bli kul :) Det var iallafall ett väldigt mysigt ställe! Vi red lite på ridbanan och han kändes pigg och glad, han har blivit mycket stadigare och är inte lika känslig nu som när jag red han första gångerna, han är jättefin verkligen :)

/Linnéa

Bada bada bada

Ikväll for vi till stöcksjön med ponnyerna för att bada. Det var inte så kallt som vi trodde utan det var riktigt skönt! Red Lusen men han var inte så sugen på att bada så jag fick byta häst med Evelina efter en stund haha. Porter var desto mer taggad och väldigt rolig att bada med! Bjuder på lite bilder här.
 
Foto: Emmeli Hellgren

/Linnéa

Hopptävling med Porter 14/6

I lördags var det ridskoletävling och jag och Porter tävlade i 70cm. Det gick över förväntan faktiskt!
 
Jag fick rida honom på torsdagen då vi hade hoppning och eftersom att han hade fått skav i ena mungipan så fick jag rida med hackamore på honom. Men han var så seg i att jag visste inte riktigt hur jag skulle rida honom då.
 
I lördags så var han pigg som vanligt iallafall! :) 
På framhoppningen så kom vi rätt på alla hinder och han var lugn och avslappnad. Väl inne på banan så var han också väldigt avslappnad och han lyssnade på mig och vi kom rätt på nästan alla hinder. Det blev lite fel på sista då jag missbedömde avståndet till hindret men annars så var rundan riktigt bra! Vi var felfria och hade näst snabbaste tiden!
 
/Evelina
 
 
 
 
 
Några bilder från i torsdags :) Foto: Alva Hägglund
 

Galopp i skogen med Porter 11/6

Förra onsdagslektionen så stod uteritt på schemat. Dock så blev det ingen vanlig uteritt utan vi fick rida med korta jockeyläder igen! Den här gången hade jag riktigt korta stigläder. Mina fötter var på sadelkåporna så jag nådde inte ner att driva haha.
Vi red till sandtaget för att galoppera på en bra slinga där. Vi fick prova på hur snabbt det känns att galoppera i olika "meter per minut", typ 250m/min och 350m/min. Det var nyttigt att få känna att det egentligen aldrig går snabbt när man galopperar på ridbanan.
Det sista vi gjorde var att galoppera "riktigt fort". Jag trodde att vi skulle öka lite grann men jäklar alltså, jag tror aldrig att jag har ridit så fort i hela mitt liv! Porter galopperade allt vad han hade efter Emmeli och Barret, det gick sååå snabbt! 
 
Det var en väldigt kul lektion och jag är bara glad att jag inte trillade av haha! :)
 
/Evelina
 
 

Dressyrtävling med Porter

Förra helgen var jag och Porter med på den lokala dressyrtävlingen på SURF! 
Vi startade i en LC:1. 
På framridningen var han pigg, pigg, pigg. Efter att ha gjort flertal försök att lugna ner honom tog jag beslutet att galoppera ett par varv så att han fick springa av sig lite energi. Det fungerade och han blev något lugnare iallafall!
 
Väl ute i collectingring (?) så var han jättefin! Han var lugn och stabil och lyssnade jättebra på mig. Men sen när vi gick in på banan så blev både han och jag lite spända. Inte så konstigt kanske då jag inte är så van att tävla, haha, och det var Porters andra gång inne på en dressyrbana.
Vi fick helt okej poäng på alla moment. Mest 5,5:or och några 6:or men vi fick även en 8:a!
Det som drog ner poängen berodde till största delen på att han hade "diffus trav" som det står i de flesta rutorna på protokollet.
Ni som ridit honom vet att han har lite konstig trav, han travar snabbare med frambenen än med bakbenen och det ser ut lite som att han töltar haha!
Sen så föll han ur form i avsaktningarna från galopp vilket inte såg särsklit snyggt ut haha.
 
Överlag så är jag ganska nöjd ändå. Det som jag är mest nöjd över är att han fattade höger galopp och höll den hela varvet på volten. Han har svårt för att fatta just höger och springer gärna in i galoppen så jag blev överlycklig när han gjorde en riktig fattning haha!
 
/Evelina
 
 
 
 
 
 
Haha, jag tycker att sista bilden är jätterolig! Han ser ut som en islandshäst, en maffig islandshäst!! :) 
 
foto: Elvira

Hur lata är vi på en skala?

Om ni någon gång undrat hur lata vi menar när vi säger att vi är lata. Om vi säger såhär, för mig är det så illa att det är läskigt egentligen, haha. Jag spelade brännboll igår med klassen och sprang då för första gången på... 1 år? Kanske mer tillochmed? Särskilt brännboll är ganska farligt egentligen då man står stilla och är kall, sen ruschar man och sen blir man kall igen, ruschar osv. 
 
Jag lyckades iallafall dra på mig benhinneinflammation igår. Hur lyckas man med det? Allvarligt. Borde kanske röra på mig lite mer ;)
 
/Linnéa

Dressyrtävling med Lusen

I lördags var jag och Lusen med på vår första lokala dressyrtävling. Vi red LC:1 fast utom tävlan då han inte har något mätintyg. 

På framridningen började det inte så bra alls, han var allmänt dryg och gjorde tvärtemot vad jag bad honom om. Istället för att bli sur på honom då så bestämde jag mig för att börja om allt, skrittade på långa tyglar en stund och fick låna Ebbas spö så jag kunde rama in honom bättre med två spön. Sen gick det mycket bättre och han var så himla fin just innan jag skulle gå ut. I collecting ring valde jag att släppa spöna eftersom han ändå gick så himla fint. Höger galopp var magisk! 

Inne på banan skötte han sig verkligen över förväntan, han gjorde precis som han skulle och gick faktiskt stadigt genom hela programmet. Han pendlade inte lika mycket med huvudet som han brukar göra, och hade en ganska bra trav ändå. Galoppen satt som en smäck och den här gången blev det precis som det skulle. 

Vi slutade på hela 65,19 %, mycket bättre än vad jag vågat hoppats på och extra roligt när det var på lokal nivå! Om vi inte ridit utom tävlan hade vi kommit på en tredje plats endast några tiondelar från tvåan, och 2 % från vinnaren. Fina, fina, fina Lusen! ♥ Så otroligt roligt att rida den här ponnyn. 

Bilderna är tagna av Elvira.

/Linnéa

Ridtur i solskenet!

Idag har jag inte gjort särskilt mycket, vilket iofs är ganska skönt det med!
Vid lunchtiden så körde jag ut till Yttertavle för att rida ut på Ylvas ponny Disney tillsammans med Ylva och Alexi. Det är tänkt att jag ska hjälpa till att motionera Disney när tiden inte riktigt räcker till för Ylva. Så idag så visade hon lite stigar som man kan rida efter!
Disney är iallafall en väldigt söt och snäll ponny på 4 år som jag tror kan bli riktigt fin med tiden! :) 
 
 
Här är en bild på Disney som jag lånade av Ylva :)
 
Nästa helg är det förresten dressyrtävlingar på Surf. Och jag och Porter ska vara med! :) Vi ska rida LC:1 på lördagen fast vi rider utom tävlan då han inte har något mätintyg tyvärr. Men det känns ändå väldigt kul! Linnéa ska vara med på Lusen och Ebba med Rocky också! 
 
/Evelina
 

RSS 2.0