Porter 28/1 och Fabian 29/1

Förra onsdagen så tränade vi lite programdelar ur LB:1-programmet. Porter kändes inte som vanligt och var nästan seg (jämfört med hur han brukar vara då haha). Han kändes inte som en hel häst utan blev en framdel och en bakdel som inte var så bra på att samarbeta. 
Jag tror att det berodde på att vi inte galopperade något på uppvärmningen innan vi började med övningen. Han brukar kännas mer som en helhet när man jobbat ihop honom i galoppen. Alltså blev det bättre i slutet av lektionen när vi tränade galoppdelen i programmet.
Ingen höjdarlektion iallafall.
 
På torsdagen fick vi välja hästar så jag valde Fabian! Var så trött efter att ha haft projektvecka på skolan så orkade inte bråka med någon överdrivet pigg/seg häst haha..
Vi hade markarbete och tränade på att länga/korta steget mellan trav- och galoppbommar. I slutet skulle vi öka galoppen och "hoppa studs" mellan 2 bommar där det egentligen skulle rymts ett galoppsprång. På andra försöket klarade vi det! Fabian tog i allt vad han orkade och tyckte det var superkul haha! Jag blev faktiskt förvånad att vi klarade det då Fabian har så liten galopp. Det var en kul lektion hursomhelst!
 
/Evelina
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0